maanantai 31. maaliskuuta 2014

Popparikakku

Jos googlaa 'popcorn cake' löytää meheviä kuvia tästä kummallisesta herkusta. Tein hieman maltillisemman (laiskemman) version lähinnä niistä aineksista, mitä kaapista löytyi, sillä jotain herkkua oli saatava pöytään nopsasti.


Ja sehän olikin yllättävän nopeaa ja helppoa. Tästä kakusta löytyy voinmakuisia poppareita, valkoisia vaahtokarkkeja, nonparelleja, valkosuklaata ja suolapähkinöitä.


Suosittelen kokeilemaan värikkäitä m&m's-karkkeja, ainakin kuvissa ne näyttävät hauskoilta, ja uskon, että ne ovat mukavia ylläreitä kakun seassa.

Valtameren toiselta puolen löytyy kyllä mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Tuntuu, että monissa jenkkiläisissä herkuissa ja safkoissa sekoitetaan surutta makeaa ja suolaista. Ite tykkään, ja oon nykyään alkanut laittamaan mm. kuuman kaakaon sekaan hyppysellisen suolaa ja vaniljasokeria. En kuitenkaan mielelläni käyttäisi esim. pekonin makuista hammastahnaa.



Tässä tämän kakun suurpiirteinen ohje:
  • 1 pussi voinmakuisia poppareita
  • keskikokoinen pussi vaahtokarkkeja
  • kourallinen kaapissa ummehtuneita suolapähkinöitä
  • puoli levyä valkosuklaata
  • nonparelleja
1. Poppaa popparit, varo polttamasta.
2. Sulata vaahtokarkit isossa kulhossa mikrossa.
3. Laita popparit vaahtokarkkimössön sekaan, jätä siemenet pussin pohjalle, ne ei tuntuis kivoilta syödessä...
4. Sekoita sekaan suolapähkinät ja muu sälä. Jos laitat jotain suklaakarkkeja, anna popparivaahtis-seoksen jäähtyä hieman, ettei suklaa heti sula rumasti.
5. Painele seos vuokaan. Silikonivuoka oli ainakin näppärä. Mömmö oli sen verran tukevaa, että sitä olisi pystynyt kyllä muotoilemaan käsinkin.
6. Ota se pois sieltä vuoasta ja johonkin nätille (tai rumalle) lautaselle.
7. Koristele. Mä laitoin valkosuklaata, pähkinöitä, vaahtiksia ja nonparelleja. Värikkäämpi kakku on varmasti hauska koristelemattakin! :)
8. Koita selvitä kakun leikkaamisesta.
9. Koita selvitä jännittävästä makuelämyksestä tai mahdollisten vieraiden reaktioista.

Kivaa viikkoa teille!

<3: H

P.S. Hups! Unohdin mainita yhden ainesosan. Ruokalusikallisen voita voi sulattaa vaahtisten seassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti