torstai 30. lokakuuta 2014

Keksitaikinan pakastaminen

Oon jo aiemmin postannut mainion keksireseptin, mutta tässä vielä muutama vinkki!

Ensinnäkin, tumma suklaa ei toimi. Vaikka kuinka rakastan tummaa suklaata, sitä ei kannata sekoittaa tähän reseptiin. Sen sijaan esim. Maraboun minttukrokantti toimii! ;)


Toiseksi, taikina toimii, vaikka sen pakastaisi. Tästä saa mainion vierasvaran, kun pakkaa pötköiksi pakkaseen! Ei tarvitse kuin avata käärö, pilkkoa sopivan kokoisiksi paloiksi, laittaa sellaisenaan pellille ja uuniin. Vie ihan hitusen enemmän aikaa uunissa, mutta lopputulos on aivan yhtä herkullinen herkullinen.



Sellainen vinkki vielä, ettei pötköä luonnollisestikaan kannata säilyttää montaa kuukautta samassa lokerossa vaikkapa lohen kanssa, yäk! Kerran kävi näinkin... Olen tähän asti pakannut pötköt vain leivinpaperiin, mutta esim. kelmu voisi olla hyvä lisäsuoja. Kaikkina muina kertoina taikina on säilynyt erinomaisena, eikä siihen ole tarttunut mitään hajuja tai makuja.

Vertailun vuoksi vielä kuva tuoreesta taikinasta tehdyistä kekseistä paistumassa:


Me saadaan toivottavasti pian kokea, millaista elämä on pienen ihmisen aikatauluttamana. Nämä taikinapötkylät tulevat varmasti olemaan korvaamattoman arvokkaita niinä hetkinä, kun halutaan helposti jotain hyvää ja tuoretta kakkavaippa-arjen keskelle tai kun saamme vastaanottaa vieraita tuoretta vauvaa katsomaan.

2 kommenttia:

  1. Piiitkästä aikaa tulin katsomaan, mitä blogillesi (ja sinulle) kuuluu, ja sattumoisin olitkin juuri tänään kirjoittanut -myös pitkästä aikaa :) Paljon onnea ja siunausta masuvauvan johdosta (vai adoptoitteko kenties?)! :)
    Hanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Blogissa onkin ollut vähän hiljaisempaa, kun niin monet ajatukset on pyörinyt tulevan vauvan ympärillä, eikä niistä ajatuksista tuntunut luontevalta kirjoittaa tänne ennen kuin ollaan kerrottu ystävillemme ja ennen kuin maha paljastaa uutisen tuntemattomillekin :) Eli ainakin tällä kertaa ihan omassa mahassa kasvatettu, toivottavasti syntyy joulukuussa! :)

    VastaaPoista