Kokkailtiin tänään miehen kanssa ja tehtiin ekaa kertaa tikka masalaa itse. Purkistakin se maistuu ihan hyvälle, mutta... tämä voitti purkkisoosin 100-0. Ja se oli yllättävän helppoa valmistaa!
Käytin apuna Valion reseptiä, jonka löydät
täältä. En kuitenkaan noudattanut ohjetta kovinkaan orjallisesti, lisäilin mm. hieman mausteita, onneksi! Hain inspistä myös mm.
Jamie Oliverin ohjeesta. Wikipedian mukaan tutkijat ovat löytäneet 48 erilaista chicken tikka masala ohjetta ja ainoa yhteinen ainesosa näissä resepteissä oli kana, oho!
Tässä kuitenkin tämänpäiväinen reseptimme:
Jos ehdit, laita kana marinoitumaan jo edellisenä iltana tai edes tuntia aiemmin. Marinadin voi tehdä maustamattomaan jogurttiin ja siihen voi laittaa samoja mausteita kuin kastikkeeseen. Mulla oli niin nälkä, että kana sai maustua sitruunamehussa hetken ennen pannulle päätymistä.
Ainekset:
- 450g broilerin filettä
- tuoretta korianteria (lisätään vasta aivan lopuksi)
- n. 8 kpl tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3 dl turkkilaista jogurttia (+vähän tarjoilua varten, jos vaikka tulee liian tulista)
- 2 sipulia
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 1 tuore punainen chili
- 4 cm tuoretta inkivääriä
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl kuminan siemeniä
- 1 rkl garam masalaa
- pala kanelitankoa
- muutama neilikka
- muutama kokonainen vihreä kardemumma
- ripaus paprikaa
- 1 tl kurkumaa
- 1/2 tl cayennepippuria
- tilkka sitruunamehua
- voita tai öljyä paistamiseen
Vaiheet:
- Kuullota sipuli, valkosipuli, tomaattipyree, raastettu inkivääri ja muut mausteet pannulla rasvassa.
- Lisää kuutioidut tomaatit ja anna hautua 15 min.
- Ruskista suikaloidut broilerinfileet toisella pannulla.
- Lisää jogurtti ja kana maustettuun tomaattikastikkeeseen.
- Anna hautua 10 min.
- Tarjoillessa lisää annoksen päälle (runsaasti) tuoretta korianteria.
- Tarjoile basmatiriisin kanssa. Lisäksi esim. naanleipä, raita, kaikenlaiset chutneyt yms sopivat lisukkeiksi.
 |
me laitettiin tavallisten tomaattien lisäksi kirsikkatomaatteja |
 |
lisäsin osan suolasta ja muista mausteista suoraan kanaan |
 |
jogurtti pehmentää makuja |
 |
korianteri kannattaa lisätä vasta aivan lopuksi |
 |
kana tikka masalaa, riisiä, ananaschunteyta, korianteria ja turkkilaista jogurttia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti