tiistai 19. marraskuuta 2013

Kerrossalaatti texmex-tyyliin

Kerrossalaatin voi koota mieleisistään aineksista ja parhaalta se näyttää lasikulhossa, jossa kerrokset pääsevät näyttäytymään komeina ja värikkäinä.


Tällä kertaa ruokalistalla on kerrossalaattia texmex-tyyliin. Aineksina
  • tacomaustettua jauhelihaa (lämpimänä)
  • jäävuorisalaattia
  • kurkkua
  • paprikaa
  • fetaa
  • kermaviilikastiketta
  • salsaa (lämpimänä)
  • maissia (lämpimänä)
  • tacosipsejä
Tähän sopisi loistavasti myös
  • oliivit (ei satu löytymään jääkaapista tällä hetkellä)
  • cheddarjuusto tai cheddarkastike
  • tomaatti ja sipuli (niille olen allerginen)
  • tummat pavut
  • jauhelihan sijaan tai jopa lisäksi broileri (lihan voi tietenkin myös jättää pois kokonaan)
  • tai miksei vaikkapa avokado?
Me tykätään vähän tulisemmasta, joten jauhelihan seassa on samaa poblano-chiliä, jota löytyy kermaviilikastikkeesta ja salsa on sitä tulisempaa sorttia.


Kermaviilikastikkeessa on hiukan suolaa, pippuria ja sokeria sekä reilusti poblano-chiliä. Poblano on isokokoinen, mieto vihreä chili, jota ainakin Jyväskylässä myydään Herkussa.

Tietenkin salaatin voi myös koota valmiiksi annoksiksi lautasille tai laittaa esille niin, että jotkin ainekset ovat erillään. Silloin se on helpompi säilyttää seuraavaankin päivään, jos tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti