maanantai 3. helmikuuta 2014

Chaita luvassa ;)

Kirjoitin chaista, tuosta hurmaavan mausteisesta makeasta aasialaisesta maitoteestä, syyskuussa. (Klikkaa, ja lue.) Sitä on tullut nautittua syksyn ja talven mittaan litrakaupalla. Onneksi arkinen chai voi olla ihan terveellistäkin, jos vähentää sokerin määrää. Suurimmalla osalla chaihin käytettävistä mausteista on nimittäin vaikka mitä terveysvaikutuksia!


Ravintolapäivä on taas kahden viikon päästä, jee! :) Tarkoitus olisi tällä kertaa pistää pystyyn pieni ständi kadunkulmaan ja myydä chaita. Vielä on muutama mutka matkassa, katsotaan saadaanko käytännön asiat järjestymään. Intoa kyllä riittäisi ;)

Reseptit muuttuvat, ainakin minulla, ja tämänhetkinen resepti on hieman erilainen. Siispä päätin päivittää sitä tänne blogin puolellekin. Seikkailtuani Helsingin Hämeentien etnisissä ruokakaupoissa löysin vihdoin sitä chaimasalaa ja oikein hyvää chaita teepusseissa.


1. Kattilaan 1,5 l vettä ja maitoa, puolet ja puolet
2. Levy päälle, vaikka täysille
3. Kattilaan seuraavat ainekset vesimaidon seuraksi:
  •  Mustaa teetä 2-4 teepussia
  • Chai-teepusseja 3-4 kpl
  • Tuoretta inkivääriä raastettuna tai paloina 1-3 cm
  • Mustapippuria pari kierrosta myllystä
  • Vihreitä kardemummoja (heh) puoli kourallista
  • Sokeria 2 rkl - 0,5 dl
4. Hämmennä, kunnes melkein kiehahtaa
5. Lisää kanelia
6. Siivilöi
7. Tadaa!

Tärkeintä on mielestäni tehdä sellaista, mistä itse pitää. Siispä voit ihan huoletta tehdä pelkkään veteen tai maitoon ja käyttää juuri niitä mausteita, mistä itse pidät eniten :) Mä olen huomannut tykkääväni eniten nimenomaan täyteläisestä chaista, jossa on aavistuksen verran enemmän kardemummaa, mustapippuria, kanelia ja inkivääriä.

Kivoja helmikuisia päiviä!

<3: H

P.S. Kyllä sen saa antaa kiehahtaakin, etenkin jos kanelin lisää vasta jälkikäteen. Kaneli nimittäin saattaa mennä kitkeräksi keitettäessä. Mutta... Jos sen antaa kiehua ja kääntää katseensa edes hetkeksi pois, lopputulos voi olla tämä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti