Tässä lupaamani resepti, jolla keiteltiin ravintolapäivän chait. Resepti ei todellakaan ole järkevin mahdollinen, mistä aloittaa, mutta jos joku tahtoo tietää tarkan reseptin tarjoilemaamme chaihin, tässä se on:
Laita
seuraavat ainekset isoon kattilaan, kattila hellalle ja käännä liesi neloselle
- 2 l UHT-käsiteltyä vähälaktoosista täysmaitoa
- 1 l kylmää vettä
- 10 chai-teepusseja
- 6 pussia mustaa maustamatonta teetä
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 tl vihreitä kardemumman siemenpalkoja
- 2 tl "tavallista" kardemummaa
- 2 rouhaisua mustapippuria myllystä (heh, onpas tarkka...)
- 2 tl chaimausteseosta (T-plus masala)
- 2 kpl laakerinlehtiä
- 1 tähtianis
- 2 rouhaisua vaniljamyllystä
- 0,75 dl tai 30 tl sokeria (muiden kuin UHT-käsiteltyjen maitojen kanssa laitettiin desi sokeria)
- hyppysellinen cayennepippuria
Anna
kiehahtaa, jonka jälkeen lisää vielä
- 1 tl kanelia
Siivilöi ja nauti!
Järkevämpiä reseptejä on tosiaan netti pullollaan ja se oikea löytyy varmaankin vain tekemällä ja maistelemalla! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti