tiistai 18. helmikuuta 2014

Ravintolapäivän resepti

Tässä lupaamani resepti, jolla keiteltiin ravintolapäivän chait. Resepti ei todellakaan ole järkevin mahdollinen, mistä aloittaa, mutta jos joku tahtoo tietää tarkan reseptin tarjoilemaamme chaihin, tässä se on:

Laita seuraavat ainekset isoon kattilaan, kattila hellalle ja käännä liesi neloselle
  • 2 l UHT-käsiteltyä vähälaktoosista täysmaitoa
  • 1 l kylmää vettä
  • 10 chai-teepusseja
  • 6 pussia mustaa maustamatonta teetä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 tl vihreitä kardemumman siemenpalkoja
  • 2 tl "tavallista" kardemummaa
  • 2 rouhaisua mustapippuria myllystä (heh, onpas tarkka...)
  • 2 tl chaimausteseosta (T-plus masala)
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 1 tähtianis
  • 2 rouhaisua vaniljamyllystä
  • 0,75 dl tai 30 tl sokeria (muiden kuin UHT-käsiteltyjen maitojen kanssa laitettiin desi sokeria)
  • hyppysellinen cayennepippuria
Anna kiehahtaa, jonka jälkeen lisää vielä
  • 1 tl kanelia
Siivilöi ja nauti!




Järkevämpiä reseptejä on tosiaan netti pullollaan ja se oikea löytyy varmaankin vain tekemällä ja maistelemalla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti